Waterpolo niveau 3

De zelfstandig werkende trainer 3 is verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarplan. Hij geeft trainingen vanuit dit jaarplan en stuurt de collega trainers aan.

De trainer/coach 3 richt zich op het verbeteren van techniek en tactiek. Vanuit de basis, waarbij de technieken zonder- en met bal centraal staan ga je verder met specialistische rollen binnen het team zoals de keeper en de midvoor en maak je vervolgens de vertaalslag naar verschillende spelconcepten.

Als coach richt op het analyseren, begeleiden van je sporters en het maken en uitvoeren van een wedstrijdplan

De stage

Leren in de praktijk

De stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot waterpolotrainer niveau 3. Je loopt stage in je eigen vereniging of in een vereniging in de buurt die beschikt over de juiste begeleiding. De stagebegeleider heeft minimaal niveau 3 en kan je wekelijks van feedback voorzien. Neem contact met ons op als je vragen hebt over het vinden van een geschikte stageplek. 

Afronding

Proeven van Bekwaamheid

Om de cursus af te ronden maak je drie verschillende Proeven van Bekwaamheid. Deze PVB’s oefen je van tevoren met een aantal opdrachten. Als jij alle opdrachten hebt afgerond en ingeleverd kun je de PVB’s maken. Je maakt hierbij een portfolio dat je via het Edubus systeem aanlevert. Heb je de PVB’s alle drie voldoende? Dan kun je je diploma aanvragen.

Kenmerken van de cursus

Afronding

3 PVB's:
-Het geven van training
-Begeleiden van wedstrijden
-Assisteren bij verenigingsactiviteiten
-Begeleiden van kader

Locatie

Ter Apel
Buitenpost
Sneek / Heerenveen / Leeuwarden
Groningen
Meppel
Coevorden
Emmen
Assen
eigenlijk waar je maar wil....

Tijdsinverstering

6 tot 9 bijeenkomsten
3 uur per week stage
Totale tijdsinvestering: 50 uur

Thema's

Wedstrijdsituatieve leerlijn waterpolo
Technieken zonder bal
Technieken met bal Specialisten Spelconcepten Introductie landtraining Energiesystemen Wedstrijdsituatieve leerlijn waterpolo MOW & Vormfactoren Jaarplanning Trainen, testen & meten Wedstrijdanalyse Analyseren van spel- en wedstrijdsituaties Begeleiding Rol als coach, maken van een wedstrijdplan Lifestyle Introductie mentale vaardigheden, voeding, doping Begeleiden/aansturen collega’s Geven en ontvangen van feedback

Toelatingseisen

Minimaal 17 jaar.
Stageplek met niveau 3 begeleider
Voldoende zwemvaardigheid

Kosten

Informeer voor de mogelijkheden.

Data en tijden van aankomende cursussen

Meld je nu aan

Meld je nu aan voor de opleiding waterpolotrainer niveau 2