Waterpolo niveau 2

Aan het eind van de opleiding ben je in staat lesvoorbereidingen te maken, uit te voeren en te evalueren. Deze training is gebaseerd op een aangereikte jaarplanning of gegeven instructies door en of onder supervisie van een daartoe gekwalificeerde trainer. De trainer waterpolo 2 geeft training aan een groep sporters en is daarbij verantwoording verschuldigd aan degene die de eindverantwoordelijkheid draagt.

In de waterpolo trainer 2 opleiding leer je voor de groep staan en leer je de basis beginselen van het lesgeven. Om dit te kunnen doen, wordt in de opleiding onder andere aandacht besteed aan hoe je met de sporters in verschillende leeftijden om kunt gaan, verschillende manieren van instructie geven en bijvoorbeeld hoe je sporters op een positieve manier de waterpolo technieken vanuit de wedstrijdsituatie aanleert. Inhoudelijk gaan we in de cursus in op thema’s als technieken zonder bal, technieken met bal en verschillende oefenvormen. Daarnaast word je geschoold in didactische principes en hoe je kinderen een veilig leerklimaat biedt (fysiek en sociaal).

De stage

Leren in de praktijk

De stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot waterpolo trainer niveau 2. Je loopt stage in je eigen vereniging of in een vereniging in de buurt die beschikt over de juiste begeleiding. De stagebegeleider heeft minimaal niveau 3 en kan je wekelijks van feedback voorzien. Neem contact met ons op als je vragen hebt over het vinden van een geschikte stageplek. 

Afronding

Proeven van Bekwaamheid

Om de cursus af te ronden maak je drie verschillende Proeven van Bekwaamheid. Deze PVB’s oefen je van tevoren met een aantal opdrachten. Als jij alle opdrachten hebt afgerond en ingeleverd kun je de PVB’s maken. Je maakt hierbij een portfolio dat je via het Edubus systeem aanlevert. Heb je de PVB’s alle drie voldoende? Dan kun je je diploma aanvragen.

Kenmerken van de cursus

Afronding

3 PVB's:
-Het geven van training
-Begeleiden van wedstrijden
-Assisteren bij verenigingsactiviteiten

Locatie

Ter Apel
Buitenpost
Sneek / Heerenveen / Leeuwarden
Groningen
Meppel
Coevorden
Emmen
Assen
eigenlijk waar je maar wil....

Tijdsinverstering

6 tot 9 bijeenkomsten
3 uur per week stage
Totale tijdsinvestering: 50 uur

Thema's

Wedstrijdsituatieve leerlijn waterpolo
Technieken met bal
Technieken zonder bal
Mechanische principes
Leeftijdskenmerken
Het motorisch leerproces
Veiligheid (fysiek en sociaal) in het zwembad
Trainingsleer
Maken van trainingsvoorbereidingen
Organisatie van trainingen
Gebruik van materiaal
Het begeleiden van wedstrijden

Toelatingseisen

Minimaal 15 jaar.
Stageplek met niveau 3 begeleider
Voldoende zwemvaardigheid

Kosten

Informeer voor de mogelijkheden.

Data en tijden cursus start 2022

Wilt u meer weten over het organiseren van een cursus?