Bijscholingen

TOC NOORD Bijscholingen

Neem deel aan onze reeks online bijscholingen, vergroot je kennis als zwemtrainer en haal nog in 2020 je licentiepunten!

Wat gaan we doen?

We organiseren een reeks online bijscholingen in webinar vorm. Deze bijscholingen dragen bij aan de kennis als lesgever, dagen je uit om na te denken over je eigen praktijk en zorgen er voor dat je je licentiepunten behaald. 

Er zijn vier bijscholingen van elk maximaal 90 minuten . Per 2 bijscholingen is 1 licentiepunt te verdienen. 

Lees hieronder de details over de bijscholingen. 

Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor onze bijscholingen!

Details

Kosten

Een losse bijeenkomst kost 30 euro.
Een tweetal bijeenkomsten kost 50 euro.
De kosten voor alle vier zijn 75 euro.

Locatie

De bijscholingen zullen in webinar vorm online plaatsvinden.

Punten

Er zijn per twee webinar's 1 bijscholingspunt te verdienen.

Teruggaveregeling regio Noord

50% van de deelnamekosten voor een applicatie, bijscholing of clinic die punten opleveren voor de trainerslicentie worden vergoed door Regio Noord. De tegemoetkoming is maximaal €100,00. Klik op de titel van dit blokje voor meer informatie.

Voeding en leefstijl - randvoorwaarden voor trainingseffect  en ontwikkeling 8-12-2020 20:00

Om beter te worden moet je trainen. Maar welke leefstijlfactoren kunnen het trainingseffect van die trainingen versterken of juist remmen? In anderhalf uur krijgt je als trainer inzicht in de invloed met name voeding en slaap op het trainingseffect bij zwemmers tussen de 12 en 18 jaar oud. Je leert wat de belangrijkste randvoorwaarden zijn om trainingseffect te optimaliseren, wordt uitgedaagd om na te denken over jouw invloed als trainer op de leefstijl van de zwemmers en krijgt handvatten om eenvoudige leefstijl-vragen van zwemmers te kunnen beantwoorden.

Henri Koek:Mijn zes meest opvallende waarnemingen na 100 dagen oc
15-12-2020 20:00

Henri koek gaat in gesprek over zijn eerste dagen als zwemtrainer van het OC in Drachten. Op basis van de ervaringen van de eerste maanden komt hij met handvatten en tips voor clubtrainers om zwemmers goed voor te bereiden op hun verdere zwemloopbaan. Daarnaast is een onderdeel van de bijscholing het zoeken naar samenwerking met de clubs en de betrokkenheid van de clubs bij het RTC verhogen.

Impliciet leren in de training
19-12-2020 10:00

Hoe kun je op een andere manier motorische vaardigheden aanleren? Impliciet leren is een andere kijk op motorisch leren dan we traditioneel veel doen in het zwembad. In deze workshop gaan we de diepte in op impliciet leren en krijg je praktische tips om direct je training aan te passen, leuker te maken en mogelijk beter terug te laten komen in de wedstrijd.

Omgaan met kinderen met speciale behoeften 22-12-2020 20:00

(spreker en exacte inhoud worden bekend gemaakt)
Hoe ga je in je zwemles, zwemtraining of waterpolotraining om met kinderen die extra aandacht vragen. Praktische handvaten over wat jij als trainer kan doen om kinderen met bijvoorbeeld ADHD of ASS (autisme spectrum stoornis) een leuke training te geven.